Volledige prothese

Kunstgebitten, rebasing, immediaatprotheses en reparaties

Klik hier voor meer informatie omtrent het stappenplan voor uw prothese.

 

Een kunstgebit, een stap die niet voor ieder even eenvoudig is om te maken. Want wat komt er nu eigenlijk allemaal kijken bij een nieuwe prothese? Is het wel nodig, veranderd het uw uiterlijk en valt het mensen niet op? En wat als ik nog nooit eerder een prothese heb gehad?

 

De bedoeling van het kunstgebit is, dat het de functies van uw eigen tanden en kiezen zo goed mogelijk overneemt. En u met een stralende lach weer door het leven kunt. U kunt weer lekker eten, goed praten en uw uiterlijk ziet er weer perfect uit.

 

U komt in aanmerking voor een nieuwe prothese zodra uw tanden en/of kiezen verloren gaan of al zijn gegaan. Heeft u al een gebit? Ook dan komt u na vijf jaar behouden van uw huidig gebit in aanmerking voor een nieuwe die de zorgverzekeraar volledig vergoed (op de eigen bijdrage na). Gedurende deze 5 jaar kan een aanpassing aan de pasvorm van het gebit wel noodzakelijk zijn.

 

Een nieuwe prothese ter vervanging van uw oude brengt als voordeel mee dat deze weer perfect zit en precies naar uw wensen is gemaakt. Maar hoe lang een gebit naar tevredenheid meegaat is altijd lastig te zeggen. De kaak blijft na het trekken van tanden en kiezen slinken, dit zorgt ervoor dat het kunstgebit te ruim gaat zitten en los komt. Daarnaast zal het gezicht met de jaren mee een beetje invallen, dit zorgt ervoor dat een prothese na verloop van tijd vervangen dient te worden.

Dus heeft u last van een loszittend gebit, het idee dat u gezicht een beetje invalt, er veel voedsel onder uw gebit zit, of last heeft met praten of eten, kom dan altijd even langs. Dit kan een reden zijn dat u toe bent aan een nieuw gebit of een rebasing.