Klikgebit op implantaten

Een kunstgebit kliksysteem is een systeem waarmee het kunstgebit houvast krijgt aan de implantaten. Hoe meer houvast, hoe beter, mits u nog in staat bent om het gebit met niet al teveel kracht uit de mond te halen. Het ene kunstgebit kliksysteem is niet het andere. Er bestaan kliksystemen met drukknopjes of met metalen klikkers (dolderstaaf). Elk systeem kan gebruikt worden in zowel de onderkaak als in de bovenkaak. In de onderkaak wordt verreweg het vaakst een kliksysteem gemaakt, in het gebied vooraan in de kaak. Maar ook in de bovenkaak kan elk kliksysteem gemaakt worden.

Kunstgebit

Voordelen van een klikgebit

  • U kunt weer veel makkelijker eten en praten en lachen kunt u weer zonder schroom of angst om het gebit te verliezen

  • Drukplekjes komen nauwelijks nog voor bij een klikgebit

  • Waar implantaten zitten slinkt de kaak niet meer

  • Het gehemelte kan vrijgehouden worden, er is geen hele plaat meer nodig

  • Het is goed voor uw zelfvertrouwen om een zorgeloos klikgebit te hebben

Klikgebit nazorg

Uw klikgebit dient jaarlijks te worden gecontroleerd. Na verloop van tijd kan uw kaak namelijk slinken, waardoor de pasvorm niet meer optimaal is. Hierdoor neemt de beweging van de prothese toe. Dit zorgt ook weer voor slijtage van de kaak. Wanneer de prothese gerebased wordt (het opvullen van de prothese), wordt de pasvorm verbeterd waardoor de prothese niet meer zoveel over de kaak beweegt. Controle van uw implantaten vindt plaats bij de implantoloog. Uw implantoloog zal u ook informeren over het onderhoud van uw implantaten. Omdat een klikgebit een grote uitgavenpost voor u verzekering is, stellen ziektekostenverzekeraars het op prijs als uw implantaten door de implantoloog laat controleren en schoonmaken.
Meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met 013 570 08 41 of stel u vraag via het contactformulier op onze website.

Reparatie Klikgebit

Het kan gebeuren dat tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of beschadigen. Ook kan een kunstgebit scheuren of breken. In onze praktijk kunt u rechtstreeks terecht om dit te laten herstellen. Bij een breuk of scheur in de prothese is een slechte pasvorm vaak de oorzaak. Daarom wordt de pasvorm van de prothese bij u in de mond gecontroleerd. Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een aanpassing aan de prothese.

Reparaties op afspraak zijn meestal binnen 1 uur klaar!

Contract zorgverzekeraars

Reijshoeve Kunstgebiten heeft contracten met zo goed als alle zorgverzekeraars en werkt volgens de landelijke richtlijnen.
Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd om een goede kwaliteit te waarborgen.

Maak vandaag nog een afspraak!

Klik hier om een afspraak te maken