Tanden bleken

Een stralend en wit gebit is populair en steeds meer mensen kiezen er daarom voor om hun tanden en kiezen te laten bleken.

In onze praktijk maken wij gebruik van Cavex Bite & White, een professioneel bleekproduct dat alleen verkrijgbaar is bij erkende tandheelkundige professionals. Het is een veilig thuisbleeksysteem dat garant staat voor fantastische resultaten zonder risico en zonder gevoeligheid. Een uniek ABC bleeksysteem, waarbij AB&C staan voor Activeren, Bleken en Conditioneren.

Tanden Bleken

Hoe gaat het thuisbleken in zijn werk?

1. Bij uw eerste bezoek aan onze praktijk worden er afdrukken van uw gebit genomen en deze worden vervolgens in gips uitgegoten. De tandtechnieker zal dan voor u op het gipsmodel een kunststof lepel met ruimte voor de bleekgel maken.

2. Bij uw tweede bezoek krijgt u na instructie de bleeklepels en de Cavex Bite & White Masterkit mee naar huis, waarop u vervolgens de volgende stappen moet volgen:

Activaton is de eerste stap en hiervoor wordt de Cavex Bite &White Stainless toegepast, dit is een verfrissingspasta met 2 functies:

  • Het verwijderen van oppervlakte vlekken en tandplak
  • Het verhogen van de ph waarde in de mond

Brightening is de tweede stap en dat wordt gedaan met behulp van Cavex Bite &White, een bewezen, effectief en veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). Bij een behandeling van slechts 30 tot 60 minuten is het Cavex Bite & White al werkzaam.

Conditioning is de derde en laatste stap en deze wordt uitgevoerd met de Cavex Bite & White ExSense gel, deze biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden.

Eten en drinken na de bleekbehandeling

Wij raden u aan om de eerste 12 uur – bij voorkeur de eerste 24 uur – na de behandeling de volgende dranken en voedingsmiddelen niet te gebruiken:

  • Rode wijn

  • Donkergekleurde frisdranken

  • Koffie en thee

  • Rode sauzen, mosterd, ketchup en ketjap
  • Zure fruitsoorten en sappen
  • Rookwaren

Het effect van tanden bleken

Het uiteindelijke resultaat wordt voor een groot deel bepaald door de basiskleur van uw tanden. Afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten kunnen uw tanden na één tot drie jaar weer iets verkleuren. Ook roken en mondhygiëne hebben invloed op de kleur van uw tanden. U kunt de behandeling gerust om de paar jaar herhalen om de kleur van uw tanden weer wat op te frissen. Verder is het belangrijk om uw tanden minstens twee keer per dag te poetsen.

Wat kost tanden bleken?

Voor het maken van de afdrukken en modellen en de Cavex Bite & White Masterkit rekenen wij in totaal:

  • Boven- en onderkaak € 200
  • Onder- of bovenkaak € 150

Het is echter wel zo dat de bitjes hergebruikt kunnen worden en bij een volgende behandeling vaak alleen nog de bleekgel gekocht hoeft te worden om het geheel weer op te frissen.

Cavex Bite & White Masterkit

Maak vandaag nog een afspraak!

Klik hier om een afspraak te maken